Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Aboutaleb: 'Gestaakte Mini-Klassieker kan gevolgen hebben voor toelaten uitfans Klassieker'

29 mei 2019, 19.42 uur · Aangepast 29 mei 2019, 21.51 uur

Afgelopen zaterdag werd de kampioenswedstrijd tussen de onder-19 elftallen van Ajax en Feyenoord gestaakt vanwege ongereldheden langs het veld. Volgens de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb maakt dit incident het toelaten van uitfans bij de Klassieker extra lastig.

De Rotterdamse burgemeester ging vandaag in gesprek met Radio 1 over de aanpak van drugscriminaliteit, maar ook de kwestie over het opnieuw toelaten van uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord kwam ter sprake. 

Lees ook: Mini-klassieker definitief gestaakt na ongegereldheden op de Tribune

Aboutaleb zei hierover in overleg te zijn met burgemeester Halsema, maar gebeurtenissen zoals die van afgelopen zaterdag bij de Mini-Klassieker kunnen volgens hem roet in het eten gooien. 

Feyenoord-aanhang belaagd
Tijdens de wedstrijd probeerde fanatieke Ajax-supporters familieleden van Feyenoordspelers te belagen toen zij juichten voor een kans. Eerst werd onder meer door coaches John Heitinga (Ajax) en Dirk Kuyt (Feyenoord) geprobeerd de boel te sussen, maar even later werd de wedstrijd definitief gestaakt. 

Negatieve invloed
Volgens de Rotterdamse burgemeester heeft het incident veel indruk gemaakt op de aanwezige Feyenoord-aanhang. 'Ze zijn behoorlijk agressief aangevallen en zijn erg geschrokken', vertelt hij.

Aboutaleb: 'Door dit incident wordt het weer extra lastig om uitsupporters toe te laten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Samen met alle betrokken partijen waren we weer voorzichtig aan het kijken of we konden praten over het toelaten van uitsupporters. Dit kan van negatieve invloed zijn. We moeten nog even geduld hebben'.