Stad

Het wordt de week van We Make The City, Sjonny W. en het Cornelius Haga Lyceum

17 juni 2019, 06.59 uur · Aangepast 17 juni 2019, 14.38 uur · Foto: AT5

Whatsapp

Wat gaat er deze week in de stad gebeuren? AT5 zet wat zaken op een rij.

We Make The City
Deze week start het vijfdaagse festival We Make The City. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij experts en bewoners van de stad meepraten over hoe Amsterdam er in de toekomst uit moet zien. We Make The City roept zoveel mogelijk mensen op om steden 'leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief' te maken.

The State of the Region
Vandaag is de tweede editie van The State of the Region in Theater Amsterdam. Tijdens deze avond zullen bedrijven, kennisinstellingen, culturele organisaties en lokale overheden het gesprek aangaan over veranderingen in de stad en mogelijke oplossingen bedenken. Het evenement wordt mede door We Make The City georganiseerd. VU-hoogleraar Henri de Groot zal laten zien hoe de Metropoolregio Amsterdam er voor staat en zich ontwikkelt.

Lees ook: De stad als bouwplaats van de toekomst: juni is 'woonmaand' bij AT5

Het Grote Zuidoost Gentrificatie Debat
Morgen vindt het Grote Zuidoost Gentrificatie Debat plaats in De Bonte Kraai in Zuidoost. Tijdens dit debat praten bewoners, woningcorporaties, stadsbestuurders en wetenschappelijke experts over uitdagingen in wijken die beter willen worden. Het debat begint om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op AT5.

Inhoudelijke behandeling tegen Sjonny W.
Morgen begint ook de inhoudelijke behandeling tegen Sjonny W., die wordt verdacht van de moord op twee prostituees en de vermissing en moord op Sabrina Oosterbeek. W. werd in juni 2017 aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning en dood van de toen 30-jarige Sabrina. Ook wordt W. verdacht van de moord op de 30-jarige Roemeense Mirela Mos in 2004 en de 26-jarige Monique Roossien in 2003.

Lees ook: Sjonny W. kan zich weining van laatste avond met verdwenen Sabrina herinneren

Kort geding Haga Lyceum
Het Cornelius Haga Lyceum start donderdag een kort geding tegen de onderwijsinspectie over het rapport van de inspectie. De school wil de publicatie ervan voorkomen. In het rapport krijgt de school een onvoldoende. Het Haga Lyceum kwam in maart in opspraak nadat de AIVD bekend maakte dat de school banden zou hebben met een terreurorganisatie. 

Lees ook: Rapport over Haga Lyceum Definitief, donderdag kort geding

Opening cultuurcentrum Het HEM
Op vrijdag wordt cultuurcentrum Het HEM geopend in de voormalige kogelfabriek op het Hembrugterrein. Het gebouw wordt niet alleen een plek waar kunst en cultuur wordt geëxploiteerd; in het gebouw zal ook een restaurant, hotel en (film)theater worden gebouwd. 

Whatsapp