Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist 20 jaar cel en TBS tegen Sjonny W. voor doodslag drie vrouwen

19 juni 2019, 13.43 uur · Aangepast 19 juni 2019, 17.21 uur

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar geëist tegen Sjonny W. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van drie vrouwen. Bovendien is er TBS met dwangverpleging geëist.

Ondanks dat dat bewijs niet helemaal sluitend is, stelt de officier van justitie dat het redelijkerwijs wel te bewijzen is dat W. verantwoordelijk is voor de dood van de drie vrouwen. Over het motief van Sjonny W. kon het OM weinig zeggen, aangezien W. er niets over heeft verklaard. Wel staat volgens de officier vast dat hij op mensonterende wijze met de slachtoffer is omgegaan. 

Lees ook: Moordverdachte Sjonny W.: 'Ik heb niets met moorden te maken'

Vuilniszakken
In het geval van Mirela Mos uit 2004 werd het DNA van Sjonny W. aangetroffen op haar lichaam en kleding. Dat lichaam werd overigens in verschillende delen in vuilniszakken teruggevonden. Het is echter niet bewezen dat W. met voorbedachte rade heeft gehandeld. 'Wel heeft hij haar keel zo hard dichtgeknepen, dat het haar het leven heeft gekost. Hij heeft daarbij de kans op dood bewust aanvaard', aldus de Officier van Justitie. 

Bij het onderzoek naar de dood van Mirela Mos, vond de politie bloed van Monique Roossien in de auto van Mos. Roossien overleed een jaar eerder, in 2003. Het OM stelt dat Sjonny W. de enige mogelijke link tussen Mos en Roossien is. Ook werd er DNA van W. gevonden op het lichaam van Monique Roossien. 

Geen natuurlijke dood
Net als bij Mos en Roossien is er bij Sabrina Oosterbeek geen voorbedachte rade aangetoond. Dit is ook de reden dat Sjonny W. wordt verdacht van doodslag en niet van moord. Oosterbeek werd sinds haar vermissing in 2017 nooit meer terug gevonden. Het OM sluit zelfdoding of een natuurlijke dood uit en stelt W. verantwoordelijk voor de verdwijing en dood van Oosterbeek. 

Vanmiddag volgt de verdediging van W. op de eis van het OM. Morgen staat de repliek op deze verdediging op het programma. De rechter zal over enkele weken uitspraak doen.