Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf nieuwe velden en een clubhuis voor AFC

4 juli 2019, 09.40 uur · Foto: Paul de Ruiter Architects

De Amsterdamsche Football Club, AFC, krijgt vijf nieuwe kunstgrasvelden en een gloednieuw clubhuis op de Zuidas. De gemeente heeft vanochtend de contracten getekend.

AFC blijft dus gewoon voetballen op het eigen sportpark Goed Genoeg, waar de club afgelopen seizoen nog kampioen werd in de Tweede Divisie. Komende maandag wordt er al begonnen met de verbouwing en dat zal een flinke onderneming worden, want er moet gewoon gevoetbald kunnen blijven worden.

Naar het noorden verplaatst
Om AFC in te passen in de almaar groeiende Zuidas worden de velden en het clubhuis in noordelijke richting verplaatst. Ten zuiden van het complex staat namelijk een 1500 woningen tellende nieuwbouwwijk gepland.

Wethouder Udo Kock die verantwoordelijk is voor de Zuidas is verheugd over de plannen. 'Zuidas wordt steeds meer een echte wijk waar niet alleen wordt gewerkt, maar waar ook wordt gewoond en gesport, zoals straks op dit prachtige sportpark.'

Lees ook: AFC met 400 jeugdleden naar bekerwedstrijd: 'We gaan sowieso winnen!'

Ook Ad Westerhof, voorzitter van AFC, kan zijn geluk niet op. De gesprekken over een nieuw sportpark lopen namelijk al sinds de jaren negentig. 'Het is onvoorstelbaar mooi dat het nu gerealiseerd gaat worden. AFC kan zo verder aan haar toekomst bouwen en haar ambities nog beter realiseren. Dank aan allen die zich gedurende vele jaren hebben ingezet om dit te bereiken!'

Klaar in 2020
De gemeente wordt de eigenaar en beheerder van de vijf kunstgrasvelden. AFC is de hoofdhuurder. De club wordt wel de eigenaar van het nieuwe clubhuis. In de zomer van 2020 moet het hele sportpark klaar zijn.