Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouder over Haga: 'Wij gaan gewoon strijdend verder'

11 juli 2019, 23.17 uur · Aangepast 12 juli 2019, 08.59 uur

Bij het Cornelius Haga Lyceum was vanavond een spoedbijeenkomst. Minister Slob wil dat het bestuur opstapt, anders trekt hij de subsidie in. Het bestuur weigert en nodigde betrokkenen uit voor uitleg. Eén ouder wilde AT5 daarover na afloop te woord staan.

'Er is besproken dat de directie moet opstappen. Zij gaan gewoon door en wij als ouders staan daar volledig achter. Wij zijn één lichaam en we gaan gewoon strijdend verder', zegt de vader.

Bang
Wethouder Marjolein Moorman zei eerder op de avond bij Nieuwsuur dat zij denkt dat niet alle ouders die mening delen. 'Sommige ouders zijn ook bang om hun mening te uiten', vertelde Moorman. Aan AT5 liet ze eerder weten dat ze graag wil dat de school open blijft, maar dan wel met een ander bestuur.

Lees ook: Minister Slob: 'Bestuur moet weg, dan kan Haga open blijven', bestuur niet van plan op te stappen

Bewijzen
De betrokkene die AT5 te woord stond denkt dat de conclusies van de Onderwijsinspectie, die zeer kritisch is over het functioneren van onder andere directeur Soner Atasoy, niet kloppen. 'Wat ze over de school vertellen is niet waar. Zodra er geen bewijzen zijn en ze alleen maar met valse beschuldigingen komen blijven wij achter het bestuur staan. Eerst ging het over terrorisme en nu gaat het over zijn salaris. Dan denk ik van; 'Wat blijft er over van de beschuldigingen?'

Dossier
Lees alle AT5-berichtgeving over het Cornelius Haga Lyceum in ons dossier.