Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Johan Cruijff eind augustus vereeuwigd in gloednieuw jeugdstadion Barcelona

15 juli 2019, 22.56 uur · Aangepast 16 juli 2019, 06.43 uur

Het nieuw gebouwde jeugdstadion Estadi Johan Cruyff zal op 27 augustus worden onthuld in Barcelona. Een dag ervoor, op de 26e augustus, zal daarnaast het standbeeld van Cruijff onthuld worden bij het stadion Camp Nou.

Dat heeft FC Barcelona vandaag bekendgemaakt. De club had in 2017 al bepaald dat het toen nog in aanbouw zijnde jeugdstadion naar Johan Cruijff vernoemd zou worden, die lang bij de Catalaanse club betrokken is geweest.

Naast de jeugdploegen, zal het stadion ook de thuisbasis worden voor het vrouwenelftal en de B-ploeg van FC Barcelona.

Wedstrijd tegen Ajax O19
'Het wordt een erkenning van zijn grootsheid, wat hij de club bracht als speler en als coach', zei de voorzitter van de club destijds. FC Barcelona meldt dat de onthulling van het stadion op de 27e gevierd zal worden met een wedstrijd tussen Ajax O19 en het jeugdteam van Barcelona. Ajax zelf heeft die wedstrijd alleen nog niet in de online agenda staan. 

Lees ook: Estadi Johan Cruyff: 'Een erkenning van zijn grootsheid'

Herdenking
Cruijff, de legendarische nummer 14, overleed op 24 maart 2016 aan de gevolgen van longkanker. Zijn dood leidde tot een grootse herdenking in het stadion Camp Nou. Een deel van het museum van FC Barcelona is aan hem gewijd en nu worden het standbeeld en het stadion dus ook realiteit.

Eerder toonde FC Barcelona al een video van hoe het stadion eruit zou komen te zien.