Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het wordt de week van Hotel Parkview, de Pride Walk en de Johan Cruijff Schaal

22 juli 2019, 07.00 uur · Aangepast 22 juli 2019, 09.18 uur

Wat gaat er deze week in de stad gebeuren? AT5 zet wat zaken op een rij.

Kort geding Hotel Park View
Vandaag is het kort geding van Hotel Park View tegen de gemeente. Het hotel in Zuid werd op last van de burgemeester gesloten nadat er begin deze maand een explosief afging. Eerder, in oktober van het vorig jaar, werd er voor de deur van het hotel een granaat aangetroffen. Dat explosief ging niet af. De ontploffing begin juli veroorzaakte flinke schade in de straat.

De eigenaresse van het hotel heeft aangegeven dat zij door sluiting failliet gaat, maar volgens de gemeente heeft ze dat niet nader onderbouwd. Ook zegt de eigenaresse van Park View dat ze al drie jaar wordt afgeperst. Iemand zou haar dwingen om het hotel te verkopen voor een lage prijs. De gemeente is van mening dat de vrouw eerder melding had moeten doen bij de politie. 

Lees ook: Hoteleigenaresse na twee aanslagen: 'Ik word geforceerd mijn hotel tegen lage prijs te verkopen'

Pride Walk
Komende zaterdag wordt de Pride Amsterdam afgetrapt. Om 11.00 uur wordt in het centrum de Pride Walk gelopen. Van 11.00 tot 12.00 uur zijn er bij het Homomonument sprekers en optredens van verschillende artiesten. Daarna zullen gasten en belangstellenden met z'n allen vanaf het Homomonument via de Dam naar het Vondelpark lopen. Vorig jaar liepen er ongeveer 12.000 mensen mee.

Lees ook: Directeur Pride Amsterdam: 'Primark en Russische wodka krijgen bij ons geen boot'

Johan Cruijff Schaal
Ook wordt op zaterdag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gespeeld. Normaal gesproken wordt dit duel gespeeld tussen de kampioen en de bekerwinaar. Aangezien Ajax niet tegen zichzelf kan spelen, is de nummer twee van de competitie, PSV, maar uitgenodigd.

Het duel tussen Ajax en PSV stond eerder gepland op zondag 28 juli. Toch besloot de KNVB de wedstrijd een dag te vervroegen, zodat PSV een paar dagen de tijd heeft om zich voor te bereiden op de tweede voorronde van de Champions League. De aftrap is zaterdag om 18.00 uur in de Johan Cruijff Arena. 

Loting Ajax
Ajax speelt vanavond om 19.00 uur in een uitverkocht Olympisch Stadion nog een oefenwedstrijd tegen Panathinaikos. Eerder vandaag, om 14.00 uur in Epe, speelt Ajax ook tegen OFI Kreta. De selectie van dit elftal bestaat vooral uit reserves en aanstormend talent.

Ook vandaag: de loting voor de tweede voorronde van de Champions League. Ajax hoeft die niet te spelen, maar door de loting weten we wel welke ploeg de tegenstander gaat worden in de derde voorronde. Ajax kan PAOK Saloniki loten of de winnaar van Rode Ster Belgrado-HJK Helsinki, FK Qarabag-Dundalk, Maribor-AIK, Ferencvaros-Valletta en CFR Cluj-Maccabi Tel Aviv.

Lees ook: Duel met PSV om Johan Cruijff Schaal uitverkocht

Tropische temperaturen
Komende week mogen de zonnekleppen en teenslippers weer gezien worden, want er is kans op tropische temperaturen. Mogelijk is er zelfs een hittegolf op komst. Vanaf vandaag wordt het gemiddeld 25 graden. De dagen daarna loopt de temperatuur op. Dinsdag wordt het 29 graden, woensdag 33 graden en donderdag wordt met 34 graden de warmste dag van de week. Daarna koelt het af; vrijdag zal de maximumtemperatuur rond de 29 graden liggen. Tijdens de hitte is het verstandig om regelmatig verkoeling te zoeken, veel water te drinken en je goed in te smeren.

Lees ook: Volgende week kans op tropische temperaturen