Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Familieleden van eigenaresse Hotel Parkview gelinkt aan handel in verdovende middelen

22 juli 2019, 15.35 uur · Aangepast 22 juli 2019, 21.00 uur · Foto: AT5

Familieleden van de eigenaresse (77) van Hotel Parkview worden in verband gebracht met handel in verdovende middelen. Dat blijkt vandaag tijdens een voorlopige voorziening over de zaak.

Het hotel moest na twee aanslagen de deuren sluiten. 'Primair is de maatregel bedoeld om de openbare orde te herstellen', stelt een jurist van de gemeente. Toch benadrukt de jurist dat er registraties zijn van familieleden die iets op hun kerfstok hebben.

AT5


Verslaggever Ronald Olsthoorn was bij de zaak en geeft toelichting.

Zoon van de eigenaresse
Zo wordt er in de bestuurlijke rapportage - die ten grondslag lag aan het sluitingsbevel van de gemeente - melding gemaakt van antecedenten van een zoon van de eigenaresse.

Maar de eigenaresse ging daar op haar beurt niet zomaar in mee. Volgens haar advocaat is de zoon weliswaar één keer als verdachte aangemerkt, maar heeft dat nooit tot een zaak geleid. Onduidelijk bleef om wat voor verdovende middelen het zou gaan of hoe concreet en omvangrijk die handel zou zijn.

Lees ook: Hoteleigenaresse na twee aanslagen: 'Ik word geforceerd mijn hotel tegen lage prijs te verkopen'

'Er worden oude koeien uit de sloot gehaald van dertig jaar geleden', zegt de advocaat over de bestuurlijke rapportage. 

'What is the price now?'
Zelf zou de eigenaresse in elk geval van onbesproken gedrag zijn. 'Ik heb geen vijanden', herhaalt de vrouw vandaag. De berichtgeving dat ze al drie jaar afgeperst wordt, ontkent ze. Ondanks dat er over afpersing gesproken werd in het sluitingsbevel van de gemeente.

'Terwijl ik slachtoffer ben, word ik hier als crimineel neergezet', vertelt ze emotioneel. Toch ontving de eigenaresse een opvallend smsje tijdens een gesprek met haar advocaat. 'What's the price now?', werd daarin gevraagd. De advocaat heeft de inhoud van het bericht doorgegeven aan de politie. Maar de eigenaresse zegt zich nooit bedreigd te hebben gevoeld door de potentiële koper. 

Kans op herhaling
Haar advocaat zegt ook dat het explosief was gericht op het pand naast het hotel. Bewakingsbeelden zouden dat aantonen. Maar de politie gaat daar niet in mee, zeker omdat er al eerder een explosief werd aangetroffen bij het hotel.

Lees ook: Gemeente sluit hotel in Zuid na explosie

'De kans op herhaling is reëel', denkt de politie. Daarom zou het hotel gesloten moeten blijven. Of dat gebeurt, blijft nog even onduidelijk. De rechter doet over twee weken uitspraak.