Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Verdachte dood Rinia Chitanie vandaag voor rechter

31 juli 2019, 07.00 uur

De 20-jarige man die de 68-jarige Rinia Chitanie in april zou hebben misbruikt en gedood, staat vandaag voor de rechter.

Het gaat om een eerste zogenoemde pro-formazitting. De rechtszaak begint om 11.00 uur en vindt plaats in de rechtbank aan de Fred. Roeskestraat.

Lees ook: Verdachte fatale mishandeling Buitenveldert is statushouder, raadsleden willen spoeddebat

Rinia Chitanie werd op zondagavond 21 april rond 22.00 uur zwaar mishandeld op de Geervliet in Buitenveldert. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar in juni. 

De advocaat van de verdachte liet eerder weten dat zijn cliënt een statushouder is. Volgens de advocaat verkeerde de 20-jarige man mogelijk in een psychose en kende hij Rinia Chitanie niet. De twintiger heeft de mishandeling bekend, ook heeft hij bekend dat hij haar misbruikt heeft.

Lees ook: Emotionele stille tocht voor Rinia Chitanie: 'We zijn boos, maar ook heel verdrietig'

Een paar honderd inwoners van Buitenveldert liepen na de dood van Chitanie mee in een stille tocht. 'Haar naam moet herdacht worden en constant gezegd blijven worden', zei een van de organisatoren. 'Zodat de dader opgeborgen gaat worden en niet over een paar jaar weer rondloopt en een ander slachtoffer gaat zoeken.'