Start van hoofdcontent

Stad

nl

Directeur Haga Lyceum: 'Dit is geen oplossing, maar een dolksteek'

22 augustus 2019, 17.52 uur · Aangepast 23 augustus 2019, 09.07 uur

Soner Atasoy, directeur van het Cornelius Haga Lyceum, vindt dat de gemeente hem totaal niet te hulp schiet met het aangeboden schoolgebouw in Bos en Lommer. Het lijkt er dan ook niet op dat leerlingen van zijn school daar les zullen krijgen.

De gemeente en het Haga Lyceum hebben al langer conflict over de uitbreiding van de school. Voor aankomend schooljaar, dat dinsdag begint, bood de gemeente een schoolgebouw in Bos en Lommer met ruimte voor 500 leerlingen aan. Hier zouden dan een deel van de leerlingen dit schooljaar terecht komen. 

Lees ook: Gemeente komt ondanks bezwaar niet met andere oplossing voor ruimtegebrek Haga Lyceum

Atasoy ziet dit niet zitten en diende afgelopen maandag een bezwaar in. 'De gemeente heeft het over een oplossing, maar dit een dolksteek in de rug', zo is Atasoy duidelijk. 'Het kan niet op twee locaties. Ik moet dan binnen enkele dagen een locatieleider vinden, dat kan helemaal niet in deze periode. Er is een groot gebrek aan mensen met bevoegdheden in het onderwijs.'

Bovendien wil Atasoy een oplossing met toekomstperspectief. 'Het is voor maximaal een jaar en dat biedt geen vooruitzicht. We hebben tot 2024 een voorziening op onze locatie, dus daar wil ik verder.' Een woordvoerder van wethouder Moorman laat echter weten dat het schoolgebouw in de Reinaert de Vosstraat in Bos Lommer ook tot 2024 beschikbaar is. 

Oplossingen
Behalve het uitbreiden op de huidige locatie aan de Naritaweg ziet Atasoy nog een andere oplossing. 'Het gebouw van het Comenius Lyceum is wel groot genoeg voor ons. Die school heeft steeds minder leerlingen, dus daar kunnen we gewoon heen.' Frappant genoeg zijn juist de leerlingen van Het Reinaert naar dit gebouw verhuisd. In hun oude gebouw in Bos en Lommer zou het Haga Lyceum weer terecht kunnen, volgens de gemeente.

Of het Haga Lyceum dit gebouw op de Reinaert de Vosstraat alsnog betrekt, wil Atasoy nu nog niet zeggen. Maar het lijkt er niet op. Op de website van de school valt te lezen: 'In tegenstelling tot de beweringen in de door de gemeente Amsterdam verzonden brief, beginnen de lessen gewoon weer in ons eigen vertrouwde gebouw aan de Naritaweg.' Dat suggereert dat de alle leerlingen in het gebouw aan de Naritaweg passen, maar ook dat wil Atasoy niet bevestigen. 

Dossier
Lees alle AT5-berichtgeving over het Cornelius Haga Lyceum in ons dossier.