Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeente komt ondanks bezwaar niet met andere oplossing voor ruimtegebrek Haga Lyceum

22 augustus 2019, 16.13 uur · Aangepast 25 augustus 2019, 15.26 uur

Wethouder Moorman van onderwijs is van mening er alles aan gedaan te hebben om het Cornelius Haga Lyceum extra ruimte voor nieuwe leerlingen te bieden. Ondanks het bezwaar van de school komt er voorlopig dus ook geen andere oplossing dan het reeds aangeboden schoolgebouw in Bos en Lommer.

at5.nl/artikelen/196278/directeur-haga-lyceum-dit-is-geen-oplossing-maar-een-dolksteekHet Cornelius Haga Lyceum had in het huidige schoolgebouw aan de Naritaweg te weinig ruimte voor 129 nieuwe aanmeldingen voor aankomend schooljaar. De bouw van extra lokalen op de Naritaweg kwam niet van de grond, omdat de gemeente en het bestuur van de school in conflict kwamen over de bouw van deze lokalen.
 
Lees ook: Haga Lyceum en gemeente voor de rechter: wat ging er aan vooraf?

Omdat de leerlingen vanaf 27 augustus toch echt weer in de schoolbanken moeten zitten, kwam wethouder Moorman met een andere oplossing. Een schoolgebouw van de school Het Reinaert, dat zelf verhuist, wordt beschikbaar gesteld voor een deel van de leerlingen van het Haga Lyceum. Directeur Soner Atasoy gaf direct al aan niet van plan te zijn gebruik te maken van het gebouw aan de Reinaert de Vosstraat.
 
 
Nu blijkt dan ook dat de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), waar het Haga Lyceum onder valt, afgelopen maandag  bezwaar heeft gemaakt tegen deze oplossing van de gemeente. De beslissingsprocedure van de gemeente over het bezwaar moet nog worden afgerond, tot die tijd komt de gemeente dus niet met een nieuwe oplossing.
 
Leerlingen de dupe
'De gemeente heeft er in het belang van de leerlingen en hun onderwijs alles aan gedaan om tijdig voor het nieuwe schooljaar aanvullende huisvesting gereed te hebben en zo aan haar huisvestingsplicht te voldoen', zo valt te lezen in een brief van Moorman aan de gemeenteraad. De wethouder vindt dan ook dat het Haga Lyceum zijn leerlingen benadeelt: 'Het college betreurt deze gang van zaken, omdat de leerlingen van de school de dupe zullen worden van de opstelling van het schoolbestuur.'
 
 
Het is nu aan het bestuur van de school of ze alsnog in het schoolgebouw aan de Reinaert de Vosstraat betrekken. De gemeente gaat daar wel vanuit. 'Het college gaat er dan ook vanuit dat SIO, in afwachting van de beslissing op bezwaar, alsnog het gebouw aan de Reinaert de Vosstraat in gebruik zal nemen.'
 
Dossier
Lees alle AT5-berichtgeving over het Cornelius Haga Lyceum in ons dossier.