Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pand Plantage Muidergracht mogelijk opvanglocatie uitgeprocedeerde asielzoekers

29 augustus 2019, 17.15 uur

Wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken) heeft drie nieuwe mogelijke locaties voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers bekendgemaakt. Het gaat om panden op de Plantage Muidergracht, de Schepenbergweg en de Anderlechtlaan.

De mogelijke opvanglocatie op de Plantage Muidergracht, waar vroeger de Arbo- en Milieudienst zat, in het centrum is het grootst. Daar zouden volgens Groot Wassink 140 uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Lees ook: Opvang ongedocumenteerden kost stad ruim elf miljoen euro

Oude school
Op de Anderlechtlaan in Nieuw-West, een oude school, zouden 70 ongedocumenteerden kunnen worden opgevangen. Op de Schepenbergweg in Zuidoost gaat het om 26 plekken.

Buurtbewoners worden later tijdens een informatiebijeenkomst door de wethouder en door ambtenaren over de plannen geïnformeerd. Mede op basis van de reacties tijdens die bijeenkomst beslist Groot Wassink of de opvanglocaties daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Lees ook: Ondernemers vrezen voor plek in Noord door komst 24-uursopvang

Meerdere panden
Er zijn eerder dit jaar al meerdere andere panden aangewezen als opvanglocatie. Groot Wassink wilde 450 uigeprocedeerde asielzoekers 24 uur per dag op kleinschalige locaties opvangen. Inmiddels is dit voor 302 ongedocumenteerden gelukt.

Er zijn dus nog zo'n 150 plekken nodig. Waarschijnlijk vallen daarom een of twee van de vandaag gepresenteerde drie locaties af.