Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Diemen stelt nieuwe wethouder aan na vertrek Jorrit Nuijens

2 september 2019, 19.52 uur · Aangepast 2 september 2019, 21.01 uur · Foto: GroenLinks Diemen

De fractie van GroenLinks in Diemen heeft een nieuwe wethouder voorgedragen: Matthijs Sikkes-van den Berg (32). Hij zal dezelfde portefeuille op zich nemen als zijn voorganger Jorrit Nuijens.

Voorheen ontfermde Nuijens zich over de beleidsterreinen duurzaamheid, groen buitengebied, sociale zaken en openbare ruimte. Tot hij afgelopen juni werd opgepakt door de politie bij de Stopera, na een melding van overlast.

Hij zou vervolgens een agent in het gezicht hebben gespuugd, bovendien had hij volgens de politie vermoedelijk ook drugs op zak. Later bleek overigens uit een test dat er geen strafbare stoffen in zijn bloed waren aangetroffen

Lees ook: Jorrit Nuijens stapt op als wethouder in Diemen na arrestatie

Uiteindelijk stapte de wethouder toch op en bood hij zijn excuses aan in een brief. Al schreef Nuijens daarin wel dat er nog een aantal 'onwaarheden' in de berichtgeving over zijn arrestatie zouden zijn.

Vervanger
Een selectiecommissie moest na het vertrek van Nuijens op zoek gaan naar een geschikte vervanger. Na meerdere gesprekken is er nu gekozen voor Sikkes-van den Berg. Hij is momenteel nog de fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten van Friesland. Zodra hij de positie definitief krijgt, is de politicus wel van plan om naar Diemen te verhuizen. 

Lees ook: Diemense wethouder Nuijens had 'vermoedelijk' GHB en twee zakjes wiet bij zich

Aankomende zaterdag laat hij al even zijn gezicht zien aan de Diemenaren. Dan is hij aanwezig bij het GroenLinkskraam op het Diemer Festijn.