Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Fractieleden DENK lopen weg bij vergadering over betaald parkeren in Nieuw-West

4 september 2019, 11.00 uur · Aangepast 4 september 2019, 11.21 uur

De driekoppige fractie van DENK is gisteravond weggelopen bij een stadsdeelcommissievergadering in Nieuw-West. Dit uit onvrede over de gang van zaken rondom het uitbreiden van betaald parkeren in het stadsdeel.

Al maanden is er weerstand tegen de plannen van het stadsdeel om betaald parkeren uit te breiden. Honderden mensen spraken zich uit tegen het plan. Een petitie werd meer dan 5000 keer ondertekend en bovendien is een meerderheid van de stadsdeelcommissie tegen. 

Lees ook: Ook stadsdeelcommissie lijkt tegen betaald parkeren Nieuw-West, maar maakt het nog uit?

Toch heeft het dagelijks bestuur de conceptnota, waarin uitbreiding wordt voorgesteld, in het reces doorgezet, zonder deze uitbreiding daaruit te schrappen. Volgens DENK bewijst dit dat het dagelijks bestuur van het stadsdeel niet bereid is te luisteren naar de bewoners.

Lees ook: Petitie tegen uitbreiding betaald parkeren in Nieuw-West: 'Waarom veranderen wat goed is?'

In een tweet zegt Mohamed Alkaduhimi, fractievoorzitter namens de partij in Nieuw-West, 'niet mee te doen aan het misleiden van de burgers in een schijndemocratisch proces.' Na de behandeling van het onderwerp keerde de fractie weer terug in de zaal. Alkaduhimi zegt ook in de toekomst niet aanwezig te zijn bij het bespreken van het onderwerp 'tot er een serieuze evaluatie komt van dit stelsel'.

Vanmiddag wordt er door de gemeente gepraat over hoe die evaluatie eruit komt te zien.