Start van hoofdcontent

112

nl

Slachtoffer steekincident Zuidoost overleden

4 september 2019, 14.00 uur · Aangepast 4 september 2019, 15.08 uur · Foto: Inter Visual Studio/Vivian Tusveld

De jonge man die gisteravond slachtoffer was van een steekincident bij de flat Florijn in Zuidoost, is vandaag overleden.

Het steekincident vond gisteravond plaats rond 19.15 uur. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanmorgen kwam naar buiten dat het slachtoffer in kritieke toestand verkeerde. Maar in de loop van de ochtend is hij alsnog overleden.

Lees ook: Slachtoffer gereanimeerd na steekincident Zuidoost

De politie is nog altijd op zoek naar de twee mogelijke daders. Gezocht wordt naar twee relatief kleine verdachten, waarvan bekend is dat ze donkere kleding aan hadden en een capuchon droegen. Ze vluchtten in de richting van de Bijlmerdreef. De politie vraagt mensen die informatie hebben over het incident om contact op te nemen.

De politie kan nog niet vertellen wat er precies is gebeurd. Daar moet eerst onderzoek naar gedaan worden.

Meer geweld Zuidoost
In Zuidoost hebben de afgelopen tijd meer geweldsincidenten plaatsgevonden. Zo werd in juli de Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien doodgeschoten. In augustus vonden er in het stadsdeel nog drie schietincidenten plaats binnen een week. Bovendien raakte een persoon twee weken geleden lichtgewond bij een steekincident. Inmiddels werd al twee keer een mars tegen geweld gehouden in Zuidoost.