Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Zorgen bij bewoners Zuidoost over schietgeweld: 'Als er geschoten wordt is dat altijd te veel'

17 augustus 2019, 19.17 uur · Aangepast 17 augustus 2019, 23.15 uur

Het schietgeweld van de afgelopen tijd in met name Zuidoost blijft de gemoederen in het stadsdeel bezighouden. Bezoekers van de markt van Ganzenhoef spreken hun zorgen uit. 'Het geeft toch een bepaald angstgevoel.'

Vijf schietincidenten vonden er plaats afgelopen week, waarvan drie in Zuidoost. En ook daarvoor bestond er al onvrede over het vele geweld in de stad. Op 2 augustus werd in Zuidoost dan ook een mars tegen geweld gehouden. Na het geweld van afgelopen week volgde een tweede mars in het stadsdeel. 

Lees ook: De stad is klaar met het schietgeweld, maar wat kunnen we doen?

Een rondgang op de markt van Ganzenhoef bevestigt de onrust die het geweld met zich meebrengt. 'Ik vind het niet best. Ik zou niet weten wat de reden is van wat er allemaal gebeurt. Maar in ieder geval is het niet goed', zegt een bezorgde vrouw. 'Als er geschoten wordt is dat altijd te veel', zegt een andere bezoeker van de markt.

Lees ook: Mars tegen geweld in Zuidoost: 'De steek- en schietpartijen moeten stoppen'

De zorgen van de burgers worden gedeeld door de politiek. Zo heeft de voltallige gemeenteraad inmiddels aangegeven na het reces te willen debatteren en heeft burgemeester Halsema het vuurwapengeweld samen met politie en justitie het stempel 'hoge prioriteit' meegegeven.