Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen lopen opnieuw mars tegen geweld: 'Ons hart voor onze stad is gebroken'

17 augustus 2019, 11.25 uur

Tientallen mensen hebben gisteravond opnieuw een mars gelopen tegen het geweld in de stad. Vorig weekend werd de stad opgeschrikt door vier schietpartijen en een geweldsincident met een vuurwapen op IJburg.

In navolging van de emotionele demonstratie van twee weken geleden, liepen gisteravond enkele tientallen mensen onder begeleiding van een brassband een mars vanaf station Bijlmer Arena naar de flat Hogevecht in Zuidoost. Daar kwam op 8 augustus bij een schietpartij de 28-jarige Julian Curiel om het leven.

Lees ook: De stad is klaar met het schietgeweld, maar wat kunnen we doen?

'Twee weken verder en meer dan vier incidenten verder, zijn we weer hier. Vier buurten die zijn aangeslagen in verschillende gedeelten van de stad', sprak een van de aanwezigen voorafgaande aan de mars de deelnemers toe. 'Ons hart is echt gebroken voor onze stad. Dat is waarom wij dit doen.'

Hogevecht
Op het grasveld voor de flat Hogevecht werd een eerbetoon gehouden voor de omgekomen Curiel. In het gras was met stenen zijn voornaam uitgebeeld met een hart erboven.

AT5

Bij de mars waren onder andere stadsdeelvoorzitter van Zuidoost Tanja Jadnanansing en ChristenUnie-fractievoorzitter Don Ceder aanwezig. De voltallige gemeenteraad wil direct na het reces debatteren over het geweld. De burgemeester heeft het vuurwapengeweld, samen met politie en justitie, het stempel 'hoge prioriteit' gegeven.