Politiek

250 B&B's ontvingen onterechte aanmaning door 'technische tekortkoming'

10 september 2019, 19.07 uur

Whatsapp

De gemeente heeft aan 250 eigenaren van Bed & Breakfasts (B&B's) ten onrechte een aanmaningsbrief gestuurd. Ze bleken de toeristenbelasting al betaald te hebben.

Eigenaren moeten elk jaar vóór 1 juni aangifte doen voor de toeristenbelasting. Doen ze dat niet, dan ontvangen ze een aanmaning. Daarin wordt gedreigd met een boete van 5.278 euro.

In totaal hebben dit jaar 2300 B&B-eigenaren een aanmaning ontvangen. Sommige daarvan waren nogal verbaasd, aangezien ze gewoon aangifte hadden gedaan. De gemeente beloofde daarom onderzoek te doen. 

Tweede keer aangifte
Daaruit blijkt nu dat er in 250 gevallen onterecht een aanmaning is verstuurd. De eigenaren die de aanmaning ontvingen, hebben hun aangifte gedaan via een link op de website amsterdam.nl. Doordat een koppeling faalde, zijn de aangiftes niet verwerkt in het systeem van Belastingen.

Lees ook: Gemeente onderzoekt mogelijke fout met aangiftes belastingen: 'Onterecht aanmaningen verstuurd'

De gemeente spreekt van een 'technische tekortkoming'. Deze zou inmiddels zijn hersteld, wel moet een aantal eigenaren nog voor een tweede keer aangifte doen. 'Het college betreurt dat', staat in een reactie. 

Whatsapp