Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Slechts 833 Ajax-supporters welkom voor uitduel met Chelsea

11 september 2019, 19.48 uur

Als Ajax het op 5 november in Londen opneemt tegen Chelsea, mogen daar slechts 833 Amsterdamse supporters bij aanwezig zijn.

Dat hebben lokale autoriteiten in Londen vandaag besloten en medegedeeld aan Ajax. De club meldt dat ongeregeldheden met Amsterdamse supporters in Europa in het algemeen en in Groot-Brittanië in het bijzonder de reden zijn voor het lage aantal toegestane uitsupporters.

Lees ook: Brute mishandelingen en grote ravage in Glasgow: 15 Ajaxfans voor de rechter

Ter vergelijking: in Madrid zagen eerder dit jaar bijna 4000 Amsterdamse supporters Ajax met 1-4 winnen van Real. Bij het duel met Tottenham Hotspur, ook in Londen, waren bijna 3000 Ajacieden aanwezig.

Meerdere fans reageren op Twitter boos op het nieuws. 'Bizar. Weken na de loting het aantal Ajacieden dat naar Chelsea uit mag beperken (en liefst verbieden). Resultaat is dat honderden al geboekt hebben en straks in de stad zitten. Wanbeleid!', is een van de reacties. 

Voornemen om geen fans toe te laten
Het aantal van ruim 800 supporters mag dan teleurstellend zijn voor de fans, toch leek het er even op dat er helemaal geen Amsterdamse supporters welkom zouden zijn in Londen. Eind vorige week kreeg Ajax namelijk te horen dat het voornemen was om überhaupt geen fans toe te laten, meldt te club.

Afgelopen maandag was een afvaardiging van Ajax vervolgens op eigen verzoek aanwezig bij een overleg in Londen over de organisatie van het Champions League-duel, met als resultaat dat nu dus alsnog 833 fans welkom zijn.