Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rolstoelschommel onthuld in West: 'Een prachtig initiatief'

13 september 2019, 19.30 uur · Aangepast 13 september 2019, 21.10 uur

De stad heeft vanaf vandaag haar eerste rolstoelschommel, gelegen in speeltuin De Gibraltar bij de Haarlemmerweg. De schommel was één van de inzendingen die bewoners deden om stadsdeel West duurzamer, groener en diverser te maken.

Esther van der Meer heeft de schommel geïnitieerd met een vriendin: 'Zij heeft twee kinderen die in een rolstoel zitten. Ze wilde graag een rolstoelschommel omdat haar kinderen op vakantie wel lekker konden schommelen, maar nooit in Amsterdam.'

Lees ook: Bewoners West stemmen op beste besteding van drie ton

'Prachtig initiatief'
Voor de dertig beste buurtideeën werd dit jaar 300 duizend euro beschikbaar gesteld. Er waren 216 inzendingen en buurtbewoners konden zelf stemmen op hun favoriete plan.

Jeroen van Berkel, van stadsdeel West, is trots op de nieuwe aanwinst: 'Mensen uit West beslissen en die hebben hier voor gekozen. Ik vind het een prachtig initiatief en weet zeker dat er heel veel kinderen met een beperking ongelooflijk blij gaan zijn dat ze zo'n spectaculaire attractie hebben.'

Lees ook: Honderden ideeën om West groener, duurzamer en diverser te maken

Van der Meer: 'Het is zo fijn aan deze plek dat kinderen met en zonder handicap hier leuk kunnen spelen.'

Overigens is het stadsdeel alweer begonnen aan een nieuwe subsidieronde voor goede buurtideeën. De plannen kunnen via deze site ingediend worden.