Start van hoofdcontent

112

nl

Advocatenorde: 'Zeer geschokt dat collega die functie uitoefent is geliquideerd'

18 september 2019, 09.45 uur · Aangepast 8 juli 2020, 17.31 uur
Door Redactie · Foto: AT5

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) laat weten zeer geschokt te zijn door de liquidatie van advocaat Derk Wiersum vanochtend.

Rond 07.40 uur werd Wiersum doodgeschoten in Buitenveldert. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo rond topcrimineel Ridouan Taghi.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Buitenveldert is advocaat Derk Wiersum

'De NOvA is zeer geschokt dat een collega die zijn functie uitoefent is geliquideerd. Wij leven op deze vreselijke dag mee met zijn nabestaanden en familie en volgen het onderzoek op de voet', reageert de NOvA.

Advocaat Sander Janssen, advocaat van Willem Holleeder, is geschokt: 'Afschuwelijk. Ik kende hem redelijk goed. Leuke man met jonge kinderen. Ik ben aangeslagen dat hij doodgeschoten is. Natuurlijk ga je denken aan je eigen positie. Ik heb dezelfde leeftijd en ook kinderen dus dat zet je aan het denken, maar ik ben vooral aangeslagen om de dood van Wiersum'. 

'Wat een tragedie voor de nabestaanden. Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren', laat advocaat Peter Plasman op Twitter weten.

Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, laat op Twitter weten dat het nieuws ook in de rechtbank aan de Parnassusweg als een bom is ingeslagen. De zitting tegen de verdachten van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf is met een uur opgeschort.