Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachte dodelijke steekpartij Warmoesstraat op wachtlijst Pieter Baan Centrum

3 oktober 2019, 12.12 uur · Aangepast 3 oktober 2019, 18.30 uur

De 49-jarige man die wordt verdacht van de dodelijke steekpartij in de Warmoesstraat, op 5 juli van dit jaar, moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Voorlopig zal dat echter niet gebeuren, omdat psychologen en psychiaters op dit moment te druk zijn met andere verdachten.

Dat bleek vanmorgen tijdens een eerste inleidende zitting bij de rechtbank. 

Motief blijft onduidelijk
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) stak Glenn S. op vrijdag 5 juli een 29-jarige man uit Amsterdam dood. Uit bewakingsbeelden blijkt dat er een woordenwisseling aan het incident vooraf is gegaan, maar het motief blijft vooralsnog onduidelijk. 'We hebben helaas geen enkel idee', zegt persofficier van justitie Justine Asbroek. De verdachte zwijgt in alle toonaarden. Justitie benadrukt geen aanwijzingen te hebben dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden. 

Traumatiserende beelden
Deze bewakingsbeelden werden vlak na de steekpartij door een onbekende online gezet. Nabestaanden van het slachtoffer willen, zo vertelt hun advocaat Richard Korver, dat deze beelden zo snel mogelijk verdwijnen van het internet. 'Het zijn voor hun traumatiserende beelden. Zij willen aan iedereen vragen om deze niet meer te verspreiden en, voor zover de beelden nog ergens staan, weg te halen', aldus Korver.

Lees ook: Politie: beelden dodelijke steekpartij Warmoesstaat zeer pijnlijk voor nabestaanden

Verdachte weigert medewerking
Glenn S. is een bekende van de politie, maar niet vanwege een soortgelijk incident. De rechtbank heeft besloten dat hij psychisch moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij heeft al aangegeven niet te zullen meewerken aan gesprekken met een psycholoog en een psychiater. Dat betekent dat hij op een bepaalde afdeling geplaatst wordt waar hij kan worden geobserveerd. Wanneer dat zal gebeuren, is vooralsnog onduidelijk; het PBC kampt met een wachtlijst, waardoor S. voorlopig niet terecht kan. 

De rechtszaak gaat in december weer verder.