Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ernstige geluidsoverlast door werkzaamheden bij CS: 'Het is voor de buurt geen pretje'

22 oktober 2019, 09.00 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 15.52 uur

Vanaf deze week wordt het tramspoor vervangen op het kruispunt Prins Hendrikkade-Martelaarsgracht. Het oude tramspoor wordt verwijderd en er komt nieuw beton. Tijdens deze werkzaamheden leggen de bouwvakkers ook damwanden aan. De werkzaamheden veroorzaken de komende drie weken veel geluidsoverlast, ook 's nachts.

'Ik denk dat de buurtbewoners beter kunnen gaan investeren in oordopjes,' zegt een voorbijganger. De bouwvakkers werken de komende weken dag en nacht, zodat het werk zo snel mogelijk klaar is. 'We realiseren ons dat het geen pretje is voor de omgeving, maar helaas kan het niet anders', zegt omgevingsmanager Anouk Busger.

Gevolgen voor verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer. Alle trams rijden over het Damrak en stoppen op het Stationsplein aan de kant van het Koffiehuis. Tram 26 stopt aan de IJzijde en auto's worden omgeleid. Ook de voetgangers en fietsers moeten tijdelijk een andere route afleggen. De kruising is 15 november weer open voor verkeer.

Voorlopig nog onrustig rond CS
Voorlopig blijft het onrustig rondom het Centraal Station. Nadat de kruising Martelaarsgracht klaar is, gaat de gemeente met het gebied aan de slag. Al deze verbouwingen zijn onderdeel van het grote project omtrent de entree van het Centraal Station. Er wordt gebouwd aan een ondergrondse fietsenstalling met plek voor 7000 fietsen, daarnaast wordt ook het gebied boven de grond heringericht met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De werkzaamheden aan de entree moeten in 2023 klaar zijn.

Lees ook: De entree van Centraal Station gaat op de schop