Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Utrechtse wethouder Everhardt volgt opgestapte Kock op als wethouder financiën

15 oktober 2019, 12.07 uur · Foto: Gemeente Utrecht

De Utrechtse D66-wethouder Victor Everhardt volgt de opgestapte Udo Kock op als wethouder van financiën. Dat heeft D66 bekendgemaakt.

Everhardt is negen jaar wethouder in Utrecht geweest. Op 6 november zal hij tijdens een raadsvergadering door D66 worden voorgedragen als nieuwe wethouder in Amsterdam.

Vertrouwen
Fractievoorzitter Reinier van Dantzig is blij met de komst van Everhardt: 'Met Victor hebben we een wethouder die er direct staat. Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd in Utrecht en we hebben er vertrouwen in dat hij met ons het coalitieakkoord verder gaat uitvoeren met aandacht voor de Amsterdamse schatkist en de lokale economie.'

Lees ook: Wethouder Udo Kock (D66) stapt op na ruzie over toekomst AEB

Udo Kock stapte vorige maand op omdat hij het niet eens was hoe de coalitie de financiële crisis bij het Afval Energie Bedrijf wilde oplossen. Kock wilde het bedrijf privatiseren, maar een meerderheid van het college wilde het in publieke handen houden. 

In Utrecht wonen
Everhardt laat weten dat hij enorm veel zin heeft om te beginnen. 'Amsterdam is de hoofdstad van ons land, een enorm speciale stad en het is inspirerend om daarvoor te mogen werken.' Wel zegt hij in Utrecht te blijven wonen. 

Aanstaande vrijdag is Everhardt te gast in het AT5-programma Park Politiek.