Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw verwaarloosde kat gedumpt: dier overlijdt aan verwondingen

20 oktober 2019, 17.00 uur · Aangepast 20 oktober 2019, 21.31 uur · Foto: Politie Amsterdam

Opnieuw is de Dierenambulance uitgerukt nadat er melding werd gemaakt van een gedumpte kat. Ditmaal trof een voorbijganger in de Voetboogstraat een kat aan die in een drijfnatte kartonnen doos was achtergelaten. Medewerkers van de Dierenambulance probeerden het beestje nog te redden, maar het dier overleed aan zijn verwondingen.

Dit laat de politie weten in een bericht op Facebook. De doos waarin de kat werd aangetroffen was dicht getapet en zat in een plastic tas. De geschrokken voorbijganger schakelde de Dierenambulance in, maar inmiddels ging het al erg slecht met het beestje. De kat wilde niet eten en drinken. Ook voelde het dier erg koud aan. 

Lees ook: Opnieuw kat gedumpt: 'Alles op alles om het diertje van de dood te redden'

De dierenarts concludeerde vervolgens dat de kat meerdere verwondingen had, die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door verwaarlozing. Bovendien is het beestje vermoedelijk vastgehouden in een te krappe kooi.

Getuigen
Wie de kat heeft achtergelaten, is nog onbekend. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt iedereen die informatie heeft om contact op te nemen.

Lees ook: Uitgemergelde kat gedumpt in dichtgeknoopte boodschappentas

De Dierenambulance kreeg afgelopen maand twee keer eerder met een soortgelijk geval te maken. Op 22 september werd in Zuidoost bij het grofvuil een kistje met daarin een nog levende kat gevonden. Nog geen drie weken later werd in Slotermeer een zieke kat in een mandje achtergelaten.