Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Discussie over afgekeurd doelpunt Ajax: heeft de VAR het mis?

23 oktober 2019, 22.09 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 22.20 uur

Met nauwelijks een teenlengte stond Quincy Promes buitenspel toen hij in de 35ste minuut de bal achter Chelsea-doelman Arrizabalaga schoof, althans als we de VAR mogen geloven. Maar het is de vraag of die het vanavond wel bij het rechte eind had?

Op Twitter delen mensen afbeeldingen van het door de VAR - de videoscheidsrechter - gedeelde moment. Daarop is inderdaad te zien dat Promes met een voetje buitenspel staat. Maar is het gedeelde wedstrijdbeeld wel het moment waarop Hakim Ziyech de voorzet gaf op Promes?

Lees ook: Stroef ogend Ajax verliest van Chelsea (0-1)

Het antwoord op die vraag wordt door veel mensen met 'nee' beantwoord. De bal was op dat moment al lang onderweg. Op het moment van schieten lijkt Promes keurig achter de laatste verdediger van Chelsea te staan, zo blijkt uit andere wedstrijdbeelden.

Op Twitter wordt schande gesproken van de beslissing die resulteerde in een afgekeurd doelpunt. De hashtag #uefamafia wordt veelvuldig gebruikt. De Europese voetbalbond heeft nog niet gereageerd op het voorval. Het is niet duidelijk of de bond dat op een later moment nog wel gaat doen.