Ajaxfans in de kroeg: 'We zijn gewoon genaaid'

6 november 2019, 07.44 uur · Aangepast 6 november 2019, 09.10 uur · Door Redactie

Het duel tussen Chelsea en Ajax werd gisteravond weer door veel fans bekeken in de kroeg. Zo ook in Café De Walvis in de Spaarndammerbuurt. Het werd een krankzinnige avond waarop trots, boosheid en nog veel meer emoties elkaar in rap temo afwisselden.

Optimisme
Vooraf is het optimisme nog groot bij de cafégangers. 'Honderd procent vertrouwen', zegt een fan. 'Ik heb er zo'n verschrikkelijk goed gevoel over', zegt een ander. Dat optimisme wordt alleen maar groter na een indrukwekkende eerste helft waarin Ajax op een 1-3 voorsprong komt. 'We mogen niet klagen', zegt een fan dan ook in de rust.

Rode kaarten en trots
Geklaagd wordt er na de rust des te meer. Eerst komt Ajax nog wel op een 1-4 voorsprong, maar na twee rode kaarten in een minuut slaat de euforie om in nagelbijten. Uiteindelijk trekt Ajax toch nog een 4-4 gelijkspel over de streep.

'Die van Blind kan je nog geven, maar die van Veltman mag je nooit geven.  We zijn gewoon genaaid', analyseert een fan de twee rode kaarten. Een andere fan vraagt zich hardop af of Chelsea op zo'n manier wel moet willen winnen.

Toch heerst er ook trots na afloop van het duel. Zo doet een fan letterlijk zijn petje af voor Ajax, 'want ze hebben het toch godverdomme geflikt.'