Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Honderd FC Utrecht-supporters protesteren voor Stopera: 'Afspraak is afspraak'

10 november 2019, 10.52 uur · Aangepast 10 november 2019, 14.45 uur · Door Redactie

Zo'n 100 fans van FC Utrecht zijn vanmorgen naar de Stopera gekomen om hun ongenoegen te uiten over het aantal tickets dat hen was toegewezen voor het duel met Ajax, dat vanmiddag om 12.15 uur gespeeld wordt. De fans zijn inmiddels weer terug naar Utrecht, het protest is rustig verlopen.

Veertien ME-busjes waren vanmorgen aanwezig bij de Stopera, nadat de supportersvereniging SVFCU had aangekondigd daar te gaan protesteren. De ME hoefde echter niet in actie de komen, de demonstratie verliep zonder problemen. 

Sinds een paar jaar werken supportersgroepen van beide clubs in een zogenoemd 'normalisatietraject' samen om de verstandhouding te verbeteren. Doel is om zonder conflict en ongeregeldheden volle uitvakken te hebben bij wedstrijden tussen Ajax en Utrecht. 

 

AT5

Dat leek te lukken. Bij Utrecht-Ajax zaten vorig jaar 1200 Ajacieden, in Amsterdam waren er 630 Utrechters. Voor de wedstrijd die vanmiddag wordt gespeeld stelde Ajax in eerste instantie 500 uitkaarten beschikbaar. Die raakten uitverkocht en dus wilde FC Utrecht nog 100 tot 150 extra plekken voor hun fans. De driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie ging hier niet mee akkoord. 

'Ik hoop echt dat iedereen hier aandacht aan gaat geven en dat we na het aanbieden van onze petitie ook eens uitgenodigd worden op de thee door Halsema, waar we ons verhaal nog eens stevig kunnen uitleggen', sprak Teun den Hartog van de supportersvereniging vandaag. De petitie werd in de brievenbus van de Stopera gedaan.