Start van hoofdcontent

112

NL
V

Opnieuw 'grab-and-run': mannen stelen telefoons bij Apple Store

13 november 2019, 11.26 uur · Aangepast 13 november 2019, 15.23 uur · Door Redactie

Drie mannen zijn vanmorgen de Apple Store op het Leidseplein ingerend en hebben iPhones gestolen. Volgens onze verslaggever ter plaatse zijn er een stuk of tien telefoons meegenomen.

AT5

Dit gebeurde rond 11.00 uur. De daders zouden het personeel hebben bedreigd met geweld, maar waren volgens de politie verder niet (zichtbaar) bewapend.

Het drietal is na de overval gevlucht. Een van hen is in een tram gesprongen die in richting van de Overtoom reed. De overige twee zijn er in onbekende richting vandoor gegaan.

De drie mannen droegen tijdens de overval hoodies. Een van hen had een rood-witte muts op. Een gedeelte van de winkel is afgezet voor onderzoek, de rest van de Apple Store is gewoon open.

Bestormd

Vorige week werden in de stad ook al twee winkels bestormd door groepen jongeren die van alles meenamen uit een winkel. Dit gebeurde bij JD Sports in Zuidoost en bij Lacoste op het Rokin. Ook een voorbijganger trekt de vergelijking met de plundering van een week geleden: 'Ik vind het wel zielig voor ze. Ik vind het niet kunnen, het is heel jammer.'

In de Verenigde Staten zijn de 'grab-and-run'-diefstallen in Apple-winkels al langer gaande. Amerikaanse media meldden vorig jaar dat het aantal van dit soort diefstallen in Apple-winkels toeneemt.