Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gedeelte Hobbemakade lang weekend afgesloten: 'Hobbemakade was echt aan onderhoud toe'

21 november 2019, 14.51 uur · Aangepast 25 november 2019, 13.22 uur · Door Redactie

Van donderdag 21 november 20.00 uur tot en met maandag 25 november 15.00 uur is het deel van de Hobbemakade tussen de Stadionweg en de Roelof Hartstraat afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden zijn al een langere tijd bezig op de Hobbemakade en worden dit weekend afgerond

Er worden nieuwe verkeersborden en verkeerslichten geplaatst en nieuwe bomen geplant. Het was de bedoeling dat de bovenste asfaltlaag werd aangebracht, maar dat is wegens weersomstandigheden naar een later moment verplaatst.

Hobbemakade was helemaal op

Omgevingsmanager Marije Mook legt in AT5's Het Verkeer uit waarom er gewerkt wordt op de Hobbemakade: 'De Hobbemakade is al zo'n vijftig jaar oud en aan het einde van zijn termijn dat hij mee gaat en daardoor echt aan onderhoud toe,' vertelt ze. 'Daarnaast willen we de weg veiliger maken en de doorstroming verbeteren.'

Ook een omstander is blij met de werkzaamheden: 'Het was hier eigenlijk gewoon lelijk en slecht ingericht. Het is goed dat ze hier bezig zijn geweest.' In 2020 is het deel van de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en de Ruysdaelstraat aan de beurt.

Gevolgen voor het verkeer

Tijdens de afsluiting is de weg in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de Ferdinand Bolstraat of J.M. Coenenstraat. Verder worden autobestuurders vanuit de Roelof Hartstraat op de kruising met de Hobbemakade via de trambaan geleid. Fietsers worden ook omgeleid. Voetgangers kunnen hun normale weg vervolgen langs het werk.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden