Misdaad

Tasjesdief gaat er vandoor met dagomzet café

22 november 2019, 11.50 uur · Aangepast 22 november 2019, 14.25 uur · Door Redactie

Whatsapp

Na een dag werken worden beroofd van al het geld dat die dag is verdiend. Het overkwam de eigenaresse van een café in de Jordaan. De straatrover is gefilmd en de beelden zijn te zien in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.

AT5

De vrouw reed op haar scooter in de vroege ochtend van zondag 3 maart om 05.40 uur weg bij haar café.  Ze brengt samen met een collega de dagomzet naar huis. Aangekomen bij haar woning aan de Lindengracht ziet ze in haar ooghoek dat er een man komt rennen. Hij slaat haar hard op het achterhoofd en trekt zo hard aan het hengsel van haar tas dat het afbreekt.

De man rent daarna weg richting de Marnixstraat. De collega van het slachtoffer gaat nog achter hem aan, maar verliest hem uit het oog. 

Angstig

Sinds de overval is het slachtoffer bang om naar huis te lopen. Ze is er enorm van geschrokken. "Het is heel vervelend dat ze op zo'n laffe manier, na een lange dag werken van je dagopbrengst te worden beroofd. Het café heeft na dit incident wel de werkwijze aangepast zodat dit in ieder geval niet meer op deze manier kan gebeuren", vertelt politiewoordvoerder Marijke Stor in de studio van het AT5- programma Bureau 020

Singnalement

De verdachte naar wie de politie op zoek is heeft een slank postuur en is tussen de 1.80 en 1.85 lang. Hij droeg die avond een gewatteerde jas met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.

Whatsapp