Start van hoofdcontent

Stad

nl

Castingdirecteur Gosschalk sluit overeenkomst met aanklager

21 november 2019, 14.49 uur · Aangepast 21 november 2019, 15.55 uur · Door Redactie

Castingdirecteur Job Gosschalk en zijn aanklager hebben een overeenkomst bereikt. 'We hebben begrepen dat ze er samen uit gekomen zijn', stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Toch is het nog niet zeker dat de zaak geseponeerd wordt.

Flickr / Brian Turner

Job Gosschalk wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De castingdirecteur heeft eerder toegegeven dat hij enkele grenzen heeft overschreden in zijn omgang met acteurs.

'Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scénes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen', zei hij daar eerder over. Toch ontkent Gosschalk tot nog toe dat hij daadwerkelijk strafbare feiten heeft gepleegd. 

Overeenkomst

Uiteindelijk werd er in één geval aangifte gedaan. Het vermeende slachtoffer blijkt nu een overeenkomst te hebben gesloten met Gosschalk. Op de inhoud daarvan wordt niet ingegaan. 

Vervolgstappen

Het is nu afwachten wat de vervolgstappen zijn van het Openbaar Ministerie, dat al enige tijd onderzoek deed naar de zaak. 'We wilden het traject tussen de aanklager en Gosschalk afwachten', vertelt een woordvoerder. 'Volgende week maken we een vervolgbeslissing.'

De zaak kan worden geseponeerd, maar het is ook mogelijk dat de castingdirecteur alsnog voor de rechter moet verschijnen. 'We houden daarbij wel rekening met de wensen van beide partijen.'