Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM gaat in hoger beroep tegen vonnis na steekpartij op Albert Cuypmarkt

3 december 2019, 17.00 uur · Aangepast 3 december 2019, 20.33 uur · Door Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak tegen waterpijpverkoper Taha E. Na een steekpartij op de Albert Cuypmarkt kreeg hij tbs met voorwaarden opgelegd. 

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De slachtoffers van de steekpartij waren een vader en zoon, die al jarenlang een meubelzaak runnen op de Albert Cuypmarkt. Op 16 maart werd vader Martin Colmans plotseling door een buurman aangevallen, toen hij zijn spullen buiten wilde zetten. Daarna was zoon Sharon aan de beurt. 

Psychose

Omdat E. tijdens het incident in een psychose zou hebben verkeerd, besloot de rechtbank om hem niet te vervolgen. Wel kreeg hij tbs met voorwaarden opgelegd. 

Het OM eiste eerder tbs met dwangverpleging. Daardoor zou E. in een gesloten tbs-kliniek moeten verblijven. Dat is nu niet het geval. De waterpijpverkoper moet zich weliswaar laten behandelen, maar dat mag ook plaatsvinden in verslavingskliniek of in een forensisch psychiatrische kliniek. 

'Lichte versie'

'Er zijn veel vormen van tbs en dit is wel een hele lichte versie. We hopen dat justitie in hoger beroep gaat en dat daar een zwaardere straf uitkomt', gaven de slachtoffers gisteren al aan. Het OM heeft aan dat verzoek gehoor gegeven.