Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Onana onzeker voor duur duel tegen Valencia

9 december 2019, 09.31 uur · Aangepast 9 december 2019, 10.16 uur · Door Redactie

Het is allerminst zeker of keeper André Onana kan spelen in het duel tegen Valencia morgenavond. Dat meldt De Telegraaf. De keeper heeft zich gisteren gemeld voor een MRI-scan in het ziekenhuis. 

Onana na Tottenham-uit - Jarno Grob/AT5

Onana haakte bij de zaterdagtraining af met hamstringklachten waardoor het nu onzeker is of hij wel aan de aftrap kan verschijnen. Ajax moet winnen of gelijkspelen tegen Valencia om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. 

Slecht nieuws

Het vraagteken achter de naam van Onana is opnieuw slecht nieuws. Neres en Labyad zijn dit jaar niet meer inzetbaar door blessures. Ook is onzeker of Quincy Promes mee kan doen. Wel zijn Daley Blind en Joël Veltman weer aanwezig. Zij waren geschorst voor het gewonnen duel tegen Lille (0-2). 

Voor Ajax staat morgen veel op het spel. Bij een een gelijkspel kan ruim 10 miljoen euro op de bankrekening worden bijgeschreven. Bij winst op Valencia loopt dat op tot ruim 12 miljoen euro. 

Tweede keeper

Als Onana niet kan spelen, zal in principe Bruno Varela zijn opwachting maken. Hij is sinds januari gehuurd van Benfica.