Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gedenktegel doodgestoken Roderick Leta gevonden op bodem Kostverlorenvaart

19 december 2019, 10.33 uur · Aangepast 19 december 2019, 11.20 uur · Door Redactie

Duikers van de brandweer hebben de verdwenen gedenktegel voor de in januari doodgestoken Roderick Leta teruggevonden. De tegel lag op de bodem van de Kostverlorenvaart, nabij de plek waar de tegel afgelopen februari werd gelegd en waar Leta werd doodgestoken.

Tot groot verdriet van Leta's nabestaanden bleek de gedenktegel afgelopen weekend verdwenen. De tegel was geplaatst door de collega's van Roderick. Hij werd begin dit jaar met 29 messteken om het leven gebracht op de Van Reigersbergenstraat in West.

Familieleden hadden vorige week nog een kerststukje bij de tegel gelegd. Henk Leta, Rodericks vader, ging er al vanuit dat iemand de steen in het water had gegooid. 'Je gaat niet met zo'n zware steen door de buurt heen lopen. Dat doe je gewoon niet', zei hij dinsdag emotioneel.

Duikers van de brandweer besloten vanochtend daarom een duikactie te doen in de Kostverlorenvaart. Een van de twee duikers vond de tegel al binnen twintig minuten. Door wie en waarom de steen in het water is gegooid, is nog een raadsel.

De collega's van Roderick zijn blij dat de tegel terug is: 'Echt super. Ik had niet verwacht dat de tegel gevonden zou worden, maar ze hebben het toch geflikt.' De tegel wordt binnenkort teruggelegd. 'We gaan er wel voor zorgen dat 'ie nooit meer uit de grond kan worden gehaald.'

AT5