Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hotelgasten niet onder indruk van bombrief: 'We hebben lekker rustig ontbeten'

3 januari 2020, 14.32 uur · Door Redactie

Veel gasten van het Okura Hotel hadden vanmorgen geen flauw idee wat er in de postkamer van het pand aan de hand was. Met als resultaat dat gasten bij de ingang opeens werden geconfronteerd met agenten, brandweerlieden, de mensen van de EOD én vele tv-ploegen.

De medewerkers van het hotel hadden de gasten, waarschijnlijk om geen paniek te veroorzaken, niet ingelicht over de bombrief. Ontruimen was volgens de politie onnodig omdat de brief onaangetast bleef en er daardoor geen groot risico meer was. 

Quote

'We hebben wel gewoon lekker rustig kunnen ontbijten'

gast okura hotel

Meerdere gasten zaten nog aan het ontbijt toen alarm werd geslagen. 'Ik kreeg een seintje op mijn telefoon over de bombrief', vertelt een man. Zijn vrouw vult aan: 'Er was verder totaal geen paniek. Niemand was bang. We merkten eigenlijk niets, iedereen bleef gewoon rustig'. 

Een ander gezin werd ook verrast: 'We kwamen buiten en zagen dat alles was afgezet. We wisten van niets'. Dat het personeel hen niet had ingelicht, werkte juist positief. ' We hebben wel gewoon lekker rustig kunnen ontbijten nu. Dan schiet je in ieder geval niet in de paniek of iets dergelijks. Dus ik vind het eigenlijk wel prettig zo!', vertelt hij lachend.