Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brandweerlieden wassen auto's om Australische collega's te steunen

15 januari 2020, 22.38 uur · Aangepast 16 januari 2020, 08.54 uur · Door Redactie

Amsterdamse brandweerlieden openen donderdag de kazernes voor Amsterdammers van wie de auto wel een wasbeurt kan gebruiken. De opbrengsten gaan naar de brandweer in Australië.

Van 13:00 uur tot 16:00 uur 's middags kan je met de auto terecht bij verschillende kazernes in de stad. Zo kan je met je auto terecht bij de kazerne in Duivendrecht aan de Rijksstraatweg 58, kazerne Hendrik aan de Marnixstraat 170 of kazerne Willem aan de Ringdijk 98. Nog vijf andere kazernes doen mee aan de actie, welke dat allemaal zijn vind je hier.

Voor een wasbeurt vraagt de brandweer €7,50 euro, maar meer geven mag altijd. Het opgehaalde bedrag gaat naar de brandweer in Australië, die volgens de Amsterdamse brandweer 'al wekenlang, zonder dat ze ervoor betaald krijgen, in Australië de bosbranden bestrijden'.

'Financiële hulp'

'Het is makkelijk om te vergeten dat niet alle landen zoveel water hebben als wij, omdat wij ermee omringd zijn en maar al te vaak worden natgeregend. Desalniettemin, zijn wij ons ervan bewust dat zich een tragedie afspeelt in Australië (...). Wij kunnen ons water niet die kant op verschepen, maar bij Brandweer Amsterdam-Amstelland willen we op een andere manier ons water gebruiken om zo veel mogelijk fincanciële hulp naar de Australische brandweercollega's te sturen', schrijft de brandweer op Facebook.