Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden Hobbemakade in volle gang: 'Ik heb een mooi uitzicht'

22 januari 2020, 09.55 uur · Door Redactie

De Hobbemakade krijgt tussen de Roelof Hartstraat en Ruysdaelstraat een nieuwe inrichting. Zo krijgt de weg in beide richtingen en vrijliggend fietspad. De Hobbemakade is vanwege de werkzaamheden op dit stuk afgesloten voor verkeer. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje.

AT5

Bouwvakkers zijn op dit moment druk bezig met het vervangen van kabels en leidingen. Als de werkzaamheden onder de grond klaar zijn wordt er gewerkt aan de nieuwe inrichting.

Straks komen hier vrijliggende fietspaden in beide richtingen, vertelt omgevingsmanager Marije Mook. Ook komen er straatmeubels, verkeerslichten en nieuwe straatverlichting. 'We moeten maar afwachten wat het wordt. Ik vind het wel jammer dat hier die bomen weg zijn. Is toch doodzonde,' zegt een buurtbewoner.

Een andere bewoner die op zijn balkon naar de werkzaamheden kijkt is blij dat de straat een opknapbeurt krijgt, 'ik heb een mooi uitzicht op al het graafwerk.'

Doorgaand verkeer omgeleid 

Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand autoverkeer tussen de Roelof Hartstraat en de Ruysdaelstraat, in beide richtingen omgeleid via de Roelof Hartstraat, Van Baerlestraat en Overtoom en via de Ceintuurbaan en Amsteldijk naar de Stadhouderskade en omgekeerd.

Ook de fietsers volgen een omleiding, die loopt over de Ruysdaelkade. Voetgangers kunnen wel altijd langs het werk via de loopplanken.

Geschiedenis in de grond

Tijdens het werk stuitten bouwvakkers op veel verrassingen onder de grond. Zo hebben ze op de Hobbemakade veel oude kabels gevonden. 'Deze kabels zijn na de oorlog zo'n beetje gelegd, dus tegen de honderd jaar oud loopt het wel,' vertelt een bouwvakker. Ook is er in de grond een oude bestrating gevonden die waarschijnlijk nog van voor de oorlog dateert.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden