Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wasactie Amsterdamse brandweer levert bijna 15.000 euro op voor collega's in Australië

22 januari 2020, 08.45 uur · Aangepast 22 januari 2020, 09.26 uur · Door Redactie

Amsterdamse brandweerlieden hebben de afgelopen tijd flink de handen uit de mouwen gestoken om geld in te kunnen zamelen voor hun Australische collega's. Uiteindelijk leverden hun wasacties bijna 15.000 euro op. 

Diverse auto's, fietsen en zelfs bakfietsen werden onder handen genomen. In ruil voor een blinkende en gewassen vervoersmiddel, doneerden Amsterdammers minimaal 7,50 euro.

Actie verlengd

In eerste instantie zouden de brandweerlieden alleen afgelopen donderdag aan de slag gaan. Maar wegens succes werd de actie verlengd. Acht kazernes, waaronder in Osdorp en Diemen, deden daaraan mee. 

Gezamenlijk haalden zij 7470,35 euro op. Een bedrag dat nog eens werd verdubbeld door de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. De hoogte van het opgehaalde bedrag werd gisteravond op de nieuwjaarsreceptie van de brandweer bekendgemaakt.

AT5

Direct naar collega's 

Een woordvoerder laat weten dat het geld naar 'een of meerdere vrijwillige brandweerkorpsen in Australië gaat, direct naar de collega's'. 

Catastrofe

'Het is makkelijk om te vergeten dat niet alle landen zoveel water hebben als wij, omdat wij ermee omringd zijn en maar al te vaak worden natgeregend', berichtte de brandweer eerder weten op Facebook. 'Desalniettemin zijn wij ons ervan bewust dat zich een tragedie afspeelt in Australië, een catastrofe voor de dieren, planten, ecosystemen en de getroffen bevolking.'