Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax verdient anderhalve ton aan transfer Bergwijn naar Spurs'

28 januari 2020, 12.27 uur · Aangepast 28 januari 2020, 17.04 uur · Door Redactie

Ajax verdient naar verluidt 150.000 euro met de transfer van PSV-aanvaller en oud-Ajacied Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur. De Amsterdammers hebben recht op een deel van het transfergeld, vanwege de internationaal geldende solidariteitsregels.

Donny van de Beek moet boezemvriend Steven Bergwijn - AT5

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.  Afgelopen nacht werd het principe-akkoord tussen Tottenham Hotspur en PSV gesloten. De club uit Eindhoven zou in totaal zo'n 32 miljoen euro ontvangen. Ajax ontvangt daar een halve procent van, wat neerkomt op anderhalve ton.

Bergwijn kwam in 2011 naar PSV vanuit de jeugdopleiding van Ajax. Hij werd destijds als 13-jarige door de jeugdtrainer weggestuurd vanwege een actie van zijn vader. Afgelopen zomer zei Bergwijn dat hij een transfer naar Ajax niet uitsloot, maar uiteindelijk gaat de 22-jarige voetballer dus naar Londen.

Eriksen

Daarnaast houdt Ajax geld over aan een andere Tottenham-deal. Internazionale Milano liet onlangs weten dat oud-Ajacied Christian Eriksen (27) een contract heeft getekend bij de club. Volgens supportersvereniging Ajax Life zouden de Italianen daar 20 miljoen euro voor hebben betaald aan Hotspur, waar Ajax ook van profiteert.