Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoofdkantoor Uber verhuist naar ring Zuid

13 februari 2020, 07.35 uur · Aangepast 13 februari 2020, 08.00 uur · Door Redactie

Het internationale hoofdkantoor van Uber gaat verhuizen naar het Tripolis-complex, gelegen naast de Sporthallen Zuid. Het complex moet eerst nog wel grondig verbouwd worden. Ook komt er een nieuwe kantoortoren direct aan de A10 Zuid gelegen.

De komende tweeënhalfjaar wordt er gewerkt aan het nieuwe complex dat de naam Tripolis-Park zal dragen. Projectontwikkelaar Flow kocht het door Aldo van Eyck ontworpen kantorencomplex in 2017 voor tientallen miljoenen. Dat deed de ontwikkelaar samen met vastgoedfondsen van Blackstone.

Appartementen

Het complex dat onlangs nog tot gemeentelijk monument werd uitgeroepen, krijgt een totale kantooroppervlakte van 45 duizend vierkante meter; Uber huurt er daar 30 duizend van. Op het terrein komen ook voorzieningen en huurappartementen.

Uber zit nu nog in een pand van The Cloud aan de Mr. Treublaan nabij het Amstelstation. Er werken nu ongeveer 1500 mensen bij het bedrijf in Amsterdam dat zowel de Europese als de Afrikaanse markt bedient. Op de nieuwe locatie kan Uber straks zo'n 3000 werknemers kwijt.