Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rookbommen bij protest van boze Uber-chauffeurs bij hoofdkantoor

5 februari 2020, 18.55 uur · Door Redactie

Tientallen Uber-chauffeurs hebben vanmiddag gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van Uber in Oost. Tijdens die demonstratie werd de gevel van het kantoor beklad en staken de demonstranten rookbommen af. 

AT5

Het protest begon rond 15.00 uur bij het hoofdkantoor aan de Mr. Treublaan. De aanleiding voor de demonstratie zijn de aangepaste regels die het bedrijf hanteert. 'Ze maken ons financieel kapot', zei één van de chauffeurs die voor het gebouw stond. 

De chauffeurs zijn al maanden ontevreden, zij vinden dat Uber veel te veel geld aan de chauffeurs vraagt. De demonstranten beweren dat dit door het onrealistische omzettentabel komt van Uber. Om een 'normaal' inkomen te hebben moeten de chauffeurs volgens eigen zeggen vaak meer dan 60 uur per week rijden. Volgens de demonstranten neemt het bedrijf ook te veel nieuwe taxibestuurders aan, waardoor de huidige chauffeurs minder kunnen rijden en hierdoor ook weer minder geld verdienen. 

Het bedrijf liet een paar chauffeurs naar binnen om namens de protestgroep te vertellen wat hun dwars zit. Ruim een uur na het begin van het protest gooiden demonstranten groene en gele verf tegen de voordeur van het gebouw. Ook werden rookbommen afgestoken.