Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stadsdeel overweegt om coffeeshop naar Zeeburgereiland te verplaatsen

18 februari 2020, 13.03 uur · Aangepast 18 februari 2020, 13.56 uur · Door Redactie

Het Zeeburgereiland krijgt mogelijk een eigen coffeeshop. Stadsdeel Oost onderzoekt of een coffeeshop, elders uit Oost, verplaatst kan worden naar de nieuwe bedrijvenstrook aan de oostkant van Zeeburgereiland.

Pixabay / Michael Moriarty

Het verdelen van de druk van coffeeshops op de stad is de belangrijkste reden voor het stadsdeel om Zeeburgereiland als locatie voor een coffeeshop te onderzoeken. 'Er zijn op dit moment elf coffeeshops in Oost, waarvan zeven in Oud-Oost dus de druk is een beetje oneerlijk verdeeld. Zeeburgereiland is een wijk waar nog helemaal geen coffeeshop is, dus vandaar dat we de mogelijkheid onderzoeken,' geeft een woordvoerder van het stadsdeel aan.

Vrees voor drugstoerisme

Niet alle bewoners van het Zeeburgereiland staan te springen om de komst van de coffeeshop. Ze maken zich zorgen over de nabij gelegen school en over de mogelijke toename van de verkeersdrukte in de nieuwe wijk, zo zeggen ze tegen De Brug. De nabijheid van de A10 zou de coffeeshop populair maken onder drugstoeristen.

Het stadsdeel zegt nog helemaal aan het begin van de verkenning te staan. Zo moet er nog gekeken worden naar de ligging ten opzichte van de ring. 'Het idee is dat er een coffeeshop uit een woonwijk wordt weggehaald en op een bedrijventerrein wordt geplaatst, zodat de bewoners er minder last van hebben.'

'Bij het nemen van de uiteindelijke beslissing zullen we ook naar de wensen van de omliggende bedrijven luisteren', zegt de woordvoerder. Wanneer er een besluit genomen wordt over de verplaatsing van de coffeeshop en om welke coffeeshop het gaat, is nog niet bekend.