Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ziyech speelt niet tegen Getafe, Promes wel bij selectie

26 februari 2020, 15.19 uur · Aangepast 26 februari 2020, 17.28 uur · Door Redactie

Slecht en goed nieuws voor Ajax. De ploeg van Erik ten Hag speelt morgenavond zonder Hakim Ziyech tegen Getafe. Hij heeft nog teveel last van een blessure aan zijn kuit. Maar aanvaller Quincy Promes zit wel weer bij de selectie.

Dit heeft Ajax zojuist bekend gemaakt.

De spelmaker maakte vorige week tegen Getafe juist zijn rentree, maar kwam wederom niet ongeschonden uit de strijd. Afgelopen zondag tegen Heracles liet hij ook al aan zich voorbij gaan. Volgens Erik ten Hag zijn de aankomende wedstrijden belangrijk voor Ajax en moet Ziyech daarom eerst voldoende fit worden. 

Ajax staat morgen voor de taak om de smadelijke 2-0 nederlaag tegen Getafe van vorige week weg te poetsen. Verschillende supportersgroepen hebben opgeroepen om het elftal, dat wat uit vorm is de laatste weken, vooral heel hard te steunen en ze letterlijk naar de overwinning te schreeuwen.

De fans is gevraagd om zo vroeg mogelijk naar het stadion te komen om er zo voor aanvang van de wedstrijd al te zijn voor de spelers. Ten Hag hoopt hier ook op. 'De run die we vorig jaar hadden in de Champions League gaf in het stadion zo'n goede sfeer, dat mijn team hierdoor zijn vleugels kon spreiden.'  

Om 21.00 uur begint Ajax-Getafe in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd is uitverkocht. 

AT5