Start van hoofdcontent

Stad

nl

Banenplan Zuidoost helpt al 250 bewoners aan werk: 'Teveel mensen aan de kant'

27 februari 2020, 11.24 uur · Aangepast 27 februari 2020, 11.41 uur · Door Redactie

Door het initiatief 'Zuidoost werkt', een samenwerking tussen werkgevers, de gemeente en onderwijsinstellingen, hebben inmiddels 250 bewoners van het stadsdeel een baan gevonden. Het programma werd in het leven geroepen met als doel om binnen drie jaar zo'n duizend werklozen aan het werk te helpen. 

Volgens de gemeente zijn de zogenaamde 'sleutelfiguren' onderdeel van het succes. Dit zijn buurtbewoners die worden opgeleid tot jobhunters en contact leggen met werklozen in bijvoorbeeld buurthuizen, moskeeën en kerken. Geïnteresseerden die niet zo'n sleutelfiguur tegen het lijf lopen, kunnen zich ook aanmelden via Whatsapp. 

Mooie resultaten 

Wethouder Rutger Groot Wassink (Werk) is tevreden met de eerste resultaten. 'Dit zijn mooie eerste ontwikkelingen. Ik blijf mij inzetten om meer Amsterdammers vanuit de bijstand aan het werk te krijgen. Er staan nog teveel mensen onnodig aan de kant.'

Schulden en taalbarrières 

Naast het reguliere programma opent begin maart een loket bij de Amsterdamse Poort, waar werkzoekenden zich kunnen aanmelden. 'Ook kunnen mensen hier terecht voor andere vragen en hulp, zoals schulden of taalbarrières', aldus de gemeente.