Start van hoofdcontent

Stad

nl

Een coffeeshop op Zeeburgereiland? Van 'welkome levendigheid' tot 'past nu niet hier'

3 maart 2020, 21.46 uur · Door Redactie

De een vindt dat een coffeeshop voor welkome levendigheid zou kunnen zorgen, de ander is bang voor overlast. De mogelijke komst van een coffeeshop op het Zeeburgereiland, roept uitgesproken meningen op. 

Stadsdeel Oost is in overleg met de burgemeester om te kijken of een coffeeshop elders in Oost kan verhuizen naar het bedrijventerrein op Zeeburgereiland. Volgens het stadsdeel is dat nodig. Nu zijn er elf coffeeshops, waarvan zeven in Oud-Oost. 

Onevenredig

Dat is onevenredig veel op een klein stukje stad, vindt stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter. Door een coffeeshop te verplaatsen naar het bedrijventerrein wil hij 'de lusten en de lasten spreiden'. 

Toch is niet iedereen daar blij mee, blijkt uit een rondgang. 'Ik ben tegen omdat wij nog maar vijf à zes jaar het eiland aan het opbouwen zijn. Dit is eigenlijk veel te vroeg', vertelt bewoonster Thea Laffra. Ook vindt ze een coffeeshop geen goede combinatie met kinderen en de skatebaan die er op het eiland moet gaan komen. 

Bruisend

Bewoner Rutger van Ree denkt dat een coffeeshop de wijk bruisender kan maken. Hij begrijpt de weerstand niet goed. 'Ik zou zeggen: ga eens naar een coffeeshop in de stad. Daar zie je mensen wat roken, net als mensen die wat drinken in een café. Als hier een wijnbar zou komen zouden dezelfde mensen daar geen enkel bezwaar tegen maken.' 

Eind maart laat het stadsdeel weten of een coffeeshop op Zeeburgereiland een haalbaar plan is.