Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

DJ Cripple X maakt van zijn droom werkelijkheid en organiseert grootste feest voor mindervaliden

4 maart 2020, 15.17 uur · Aangepast 5 maart 2020, 11.03 uur · Door Redactie

Muziekliefhebber Ricardo Arcari, die beter bekend staat als DJ Cripple X, heeft zijn droom binnen vijf maanden weten te realiseren. In oktober droomde de dj er al van om het grootste mindervalidefeest van Nederland te organiseren. Vandaag liet Ricardo aan AT5 weten dat zijn geliefde evenement 'Disco Zonder Drempels' gaat plaatsvinden op 13 september in de AFAS Live. 

Quote

'Het is mij gewoon gelukt om grote sponsoren te werven voor dit te gekke feest. Ik ben onwijs trots'

Dj Cripple x

'Het is mij gewoon gelukt om grote sponsoren te werven voor dit te gekke feest', vertelt de trotse dj.

40 duizend euro

In oktober was de directie van AFAS Live ook al geïnteresseerd in het plan van Ricardo. Maar hij moest toen nog één grote uitdaging zien te overwinnen: een bedrag van maar liefst 40 duizend euro ophalen om het evenement te kunnen organiseren.  

Nadat AT5 aandacht besteedde aan de dromen van de dj, ging het snel. 'Voordat jullie langskwamen stond de teller op 3000 euro, maar na de uitzending ging het heel rap en ben ik met veel sponsoren om de tafel gaan zitten.' Over de line up kan Ricardo nog niet veel vertellen, omdat er nog druk wordt gezocht naar artiesten. 'We zijn aan het kijken of we Armin van Buuren kunnen strikken, maar dat is nog niet zeker', zegt de DJ.

Over Ricardo

De 44-jarige DJ en muziekliefhebber Ricardo Acari werd spastisch geboren, maar dit weerhoudt hem er niet van om naar dancefeesten te gaan. Ook organiseert Ricardo onder zijn DJ-naam Cripple-X zelf evenementen voor mensen met een beperking.

Sinds zijn veertiende jaar heeft Ricardo een passie voor elektronische muziek en inmiddels organiseert hij geregeld feesten voor mensen met een beperking. 'Het organiseren van feesten houdt mij spreekwoordelijk op de been', vertelde Ricardo tijdens de eerdere reportage. ' Het geeft je zoveel kracht en energie, dat je gewoon doorgaat.'

Quote

'Het organiseren van feesten houdt mij spreekwoordelijk op de been. Het geeft je zoveel kracht en energie, dat je gewoon doorgaat'

Dj cripple x