Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dj Cripple-X droomt van volle zaal in AFAS Live

20 oktober 2019, 21.00 uur · Aangepast 11 maart 2020, 17.45 uur · Door Redactie

De 44-jarige dj en muziekliefhebber Ricardo Arcari werd spastisch geboren, maar dit weerhoudt hem er niet van om naar dancefeesten te gaan. Ook organiseert Ricardo onder zijn dj-naam Cripple-X zelf evenementen voor mensen met een beperking. En voor zijn eerste Amsterdamse evenement heeft hij niet zomaar een zaaltje op het oog.

Op 12 september 2020 wil hij namelijk het grootste feest voor mindervaliden van Nederland geven in AFAS Live. Om even de sfeer te proeven bracht Ricardo afgelopen vrijdag alvast een bezoekje aan de concertzaal tijdens het Amsterdam Dance Event. AT5 vergezelde hem daarbij. 

Baco
'Ik neem een baco. Het is vrijdag, er moet een borrel gedronken worden', meent Ricardo vlak na binnenkomst. 'Ze raden altijd af om alcohol met een rietje te drinken, maar dat gaat niet anders hè', knipoogt hij. 

Lees ook: Milkshake voor het eerst bij het Amsterdam Dance Event

Hoewel Ricardo erg geniet van de opzwepende beats en goede sfeer, zijn er voor hem -omdat hij in een rolstoel zit- ook nadelen aan de 'reguliere evenementen'. 'De drukte, de drukte, de drukte. Ik zie gewoon niks. Als het aan mij ligt ben ik volgend jaar aan de beurt: DJ Cripple-X in de AFAS'. 

Niet eerder vertoond
De muziekliefhebber organiseert al regelmatig feesten voor mensen met een beperking. 'De eerste keer kwam er zo'n vijftig man. Voor zo'n doelgroep is dat best wel veel. Inmiddels zitten we op ongeveer tweehonderd mensen per keer', vertelt hij. 'Het organiseren van feesten houdt mij spreekwoordelijk op de been. Het geeft je zoveel kracht en energie, dat je gewoon doorgaat.'

Lees ook: 24ste editie Amsterdam Dance Event is ook voor disco-fans, kinderen en milieuvriendelijken

Tot nu toe gaf Ricardo zijn feesten altijd in de buurt van Purmerend, maar hij hoopt dat de volgende editie in Amsterdam zal plaatsvinden. Hij heeft zijn plannen in elk geval al voorgelegd aan de directeur van de AFAS Live.

'De gesprekken over een feest in de AFAS Live zijn al vergevorderd', aldus de dj. 'Daar ben ik ook best wel trots op. Het moet het grootste landelijke evenement worden op dit gebied. Dat is nog niet eerder vertoond.'