Start van hoofdcontent

Stad

nl

GGD: 'British School had niet dicht gehoeven om coronavirus'

9 maart 2020, 12.11 uur · Door Redactie

Er is geen risico op verspreiding van het coronavirus binnen de British School of Amsterdam. Dat zegt de GGD Amsterdam in een reactie op de sluiting van de school. De drie vestigingen van de school in Zuid zijn vandaag en mogelijk morgen dicht nadat een ouder van een leerling besmet is geraakt. 

Google Streetview

De ouder liep het virus op nadat hij in Noord-Italië is geweest. Sindsdien is diegene niet op de school geweest. 

Zekere voor het onzekere

Om het zekere voor het onzekere te nemen, sloot de school vandaag zijn deuren. Schooldirecteur Paul Morgan gaf aan morgen mogelijk ook dicht te blijven. Ouders en leerlingen werden gisteren over de sluiting geïnformeerd. 

De tijd wordt door de school gebruikt om meer informatie over het virus te krijgen. Ook worden de vestigingen extra grondig schoongemaakt. 

Eigen initiatief

De school nam de maatregel op eigen initiatief. 'De GGD heeft geadviseerd dat de school open kon blijven, maar de school heeft een andere afweging gemaakt', zegt de GGD tegen AT5. 

Een grote schoonmaak is volgens de GGD niet nodig omdat er geen risico op verspreiding is. Daarbij zegt de GGD wel: 'In zijn algemeenheid kan schoonmaken natuurlijk nooit kwaad.'