Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kinderboerderijen dicht, Trump op straat en extra voorraden winkels in coronacrisis

14 maart 2020, 12.44 uur · Door Redactie

De uitbraak van het coronavirus begint steeds beter zichtbaar te worden in het openbare leven van de stad. Musea zijn gesloten, sommige winkelschappen zijn leeg en er zijn duidelijk minder mensen op straat. Vanuit de hele stad sturen mensen foto's naar AT5 met opvallende en soms grappige coronabeelden.

Enorme pallets uien en appels

Op de Javastraat laten de kleine supermarkten zich bevoorraden met enorme hoeveelheden uien en appels en bij een drogisterij wordt net een hele kar met wc-papier afgeleverd. 

Kinderboerderijen gesloten

Hoewel Artis gisteren besloot open te blijven, geldt dat niet voor de kinderboerderijen De Strohalm en Het Sloterpark. Op het hek van een van de boerderijen hangt een briefje dat wegens de uitbraak van het coronavirus, beide locaties voorlopig dicht blijven.

Apple Store dicht

Op het Leidseplein is de altijd drukke Apple Store gesloten. Vandaag werd bekend dat het Amerikaanse bedrijf alle winkels buiten China gesloten houdt tot in ieder geval 27 maart.

Hamsteraars opgewacht

Vakkenvullers van de Albert Heijn op het Scheldeplein hebben een corona-actie met een knipoog bedacht. In de leeggehamsterde schappen zijn tijdelijk knuffelhamsters geplaatst.

Trump op straat

Madame Tussauds op de Dam zette gisteren het wassen beeld van de Amerikaanse president Donald Trump op straat. Bij de foto op Instagram schreef het museum: 'Europeanen niet welkom in de VS, Trump niet welkom in Europa'. 

Zie je zelf bijzonder coronanieuws in de stad? Stuur dan foto's via Whatsapp naar 06 511 909 38, of mail naar [email protected].